Шабачку болницу посетио васкуларни хирург др Михаило Мићић

Доктор Михаило Мићић, хирург са Клинике за васкуларну и ендоваскуларну хирургију Универзитетског Клиничког центра Србије, посетио је данас Општу болницу „Др Лаза К. Лазаревић“ Шабац. Са др Михаилом Мићићем, менаџмент наше установе договорио је сарадњу, а план је да се уз несебичну помоћ овог угледног хирурга, иначе рођеног Шапчанина, здравствена услуга подигне на виши ниво.

– Радићемо све операције из васкуларне патологије које је могуће извести у шабачкој болници. Осим овога, биће омогућени амбулантни прегледи и тријажа васкуларних пацијената. Управи болнице и директору сам на располагању да здравствену заштиту у Шапцу подигнемо на још виши ниво. Ово би значило да ће се у установи секундарног нивоа као што је болница у Шапцу, радити интервенције које се раде у терцијарним установама. За мене ова сарадња има посебан значај, јер ћу моћи да помогнем свом граду и својим суграђанима  – каже др Михаило Мићић.

Иначе, др Мићић је и раније долазио у шабачку болницу као едукатор. Како је др Слободан Поповић, директор Опште болнице „Др Лаза К. Лазаревић“ нагласио, долазак консултаната са клиника је прави пут да као установа унапредимо квалитет рада.

– Едукација, нове процедуре, боља сарадња са терцијарним здравственим установама ће сигурно донети значајан бенефит. Кренули смо. Ковид епидемија је то успорила, али није зауставила. Настављамо даље, а већ за неколико дана нам долази ортопед др Бранислав Кривокапић са Института за ортопедске болести „Бањица“. Идемо даље и нећемо стати – истакао је др Слободан Поповић.