Смена генерација у шабачкој болници

Служба гинекологије и акушерства Опште болнице „Др Лаза К. Лазаревић“ у Шапцу у протеклом периоду постала је богатија за још двоје младих специјалиста. Од укупно 11 гинеколога колико их ради у нашој установи, њих шесторо је млади кадар који ће у догледно време постати носиоци овог посла. Они су mr sci. др Вања Исаковић, др Ирена Арсеновић, др Ана Милосављевић, др Милош Милошевић, др Емилија Миловановић и др Владан Вуковић. На специјализацији из гинекологије тренутно је двоје лекара.

У овој служби, као и у другим службама шабачке болнице, у току је смена генерација. Посао су увелико почели да преузимају млади специјалисти пуни ентузијазма, енергије и жеље да уведу новине у раду како би се квалитет здравствене услуге подигао на значајно виши ниво. А све ово даће резултат у годинама које долазе.

Тренутно је близу 50 лекара на специјализацијама. Многи од њих би се већ вратили у шабачку болницу, али је пандемија Ковида 19 учинила да специјализације буду продужене од годину и по до две.

На фотографији је део тима младих лекара Службе гинекологије и акушерства: др Милош Милошевић, др Ана Милосављевић, др Емилија Миловановић и др Владан Вуковић.