Удружени против рака – акција у недељу 3. октобра на главном градском тргу

“Дај педалу раку” је пројекат који седму годину за редом Женски центар „Милица” из Врњачке Бање реализује под институционалним покровитељством Министарства здравља Републике Србије и Министарства омладине и спорта. Пројекат подржавају и активно узимају учешће, представници удружења, спортских клубова, локалних самоуправа, здравствених установа и институција, спортисти, ове године из 30 градова и општина у Србији.

Ова традиционална манифестација се одржава у оквиру кампање „Октобар месец борбе против рака дојке“ која има за циљ подизање свести целе друштвене заједнице, а посебно жена, о значају превентивних и редовних прегледа дојки, раног дијагностиковања и лечења болести. У кампањи се промовишу и здрави стилова живота, а посебан акценат је усмерен на важност бављења спортским активностима, уз истицање вожње бицикла – свима доступне рекреативне активности која благотворно утиче на опште здравље.

У нашем граду, у оквиру акције, на Тргу шабачких жртава од 8.30 ч.  биће организован штандовски део где где ће заинтересовани грађани моћи да провере своје здравље и добију здравствене савете.  За 10 ч. заказан је почетак бициклистичке вожње у дужини од 12 километра на реалцији од Трга шабачких жртава до Шабачке шљункаре у Табановићу.

Општа болница Шабац је један од партнера у спровођењу акције, заједно са Заводом за јавно здравље и Домом здравља Шабац, Градском управом и Европским центром за екологију.