Саопштење за јавност

Радови на додатном разводу инсталација за дистрибуцију кисеоника и борба за проширење капацитета црвене зоне су у пуном јеку, а све у циљу да збринемо пацијенте који су по индикацијама за хоспитално лечење.

Унапређењем капацитета подстанице за развод медицинских гасова,  добили смо додатни простор за проширење постељног фонда који је покривен кисеоничном потпором.

Улажемо огромне напоре да издржимо овај нови и најјачи притисак до сада на болницу. Наша борба и оптерећење система је најтеже до сада од почетка епидемије. На граници смо да са постојећим људским ресурсима и постељним фондом збринемо ковид и нековид пацијенте.

Уз огромну жељу и улагање надљудских напора чинимо све да обезбедимо довољне капацитете за пацијенте, како у црвеној тако и зеленој зони.

Суграђани морају бити свесни да смо већ премашили више од 80 посто расположивог капацитета  и да је број пријема на дневном нивоу скоро 20 пацијента, само у црвеној зони.

Наш задатак је тежак, тренутак кад се систем Опште болнице Шабац налази на прекретници, да ли ћемо издржати и успети да задатак извршимо зависи у највећој мери и од одговорности и дисциплине наших суграђана.

-Зато будите одговорни и дисциплиновани, избегавајте масовне скупове и манифестације, поштујте дистанцу, носите маске и оно најбитније – вакцинишите се, апел је др Слободана Поповића, директора ове установе.