Значајна донација Служби нефрологије са дијализом

Предузеће „Ђолекс д.о.о“- Шабац  донирало је вредну опрему Служби нефрологије са дијализом. Поводом 30 година пословања, ова друштвено одговорна компанија наменски је усмерила средства и набавила опрему чија укупна вредност износи 30 хиљада евра. Служба нефрологије са дијализом добила је савремени ултразвучни апарат са две сонде: абдоминалнном и сондом за колордоплер крвних судова, портабилни  ЕКГ апарат и 60 комплета постељина.

Приликом данашње примопредаје донације, др Слободан Поповић директор наше установе, захвалио се породици Ђекић, власницима предузећа „Ђолекс“ које је препознало важност лечења нефролошких пацијената и навео податак да је тренутно  на хемодијализи 117  и перитонеалној дијализи 17 пацијената.  „Служба нефрологије са дијализом је део система Опште болнице које је прилично скроман и мање видљив, али носи велики део посла. На годишњем нивоу радимо око 18 хиљада дијализа и око 4 хиљаде перитонеалних дијализа, то је огроман посао. Пацијенти на дијализи су јако осетљиви. Овом донацијом ћемо значајно подићи ниво квалитета здравствене услуге у служби, што ће се одразити на цео систем. Поред државе, која је у претходном периоду много помогла здравствени систем и Општу болницу, ово је добар пример привредног субјекта који је такође много помогао. Привреда града Шапца у најтежим тренуцима нам је помагала претходних година и читав систем је доста добио на квалитету и здравствена услуга је значајно унапређена“, истакао је др Поповић.

Градоначелник др Александар Пајић оценио је да је ова донација велика помоћ здравствемом систему града Шапца и додао:  „Велики је значај ове донације у ова кризна времена када је нашим суграђанима свака помоћ потребна, а здравствена највише. Фирма „Ђолекс“ је успешно пословала не само у Шапцу, него на територији целе Србије и својим радом показала да може да се успешно послује и да се део средстава одваја друштвено одговорно. Сигуран сам да унапређење здравственог система града Шапца јесте свакодневна брига сваког грађанина, али пре свега руководства Града. Ми ћемо се борити да здравствени систем буде правовремен, доступан и најадекватннији могући“, рекао је др Пајић и најавио да ће у наредних 15 дана расписати тендер за пројекат реконструкције и доградње Здравственог центра Шабац, који обухвата Општу болницу и Дом здравља.