Нови дигитални рендген апарат за Општу болницу Шабац

Служба за радиолошку и ултразвучну дијагностику добила је нови савремени дигитални рендген апарат посредством Републичког фонда за здравствено осигурање. Дигитални радиографски апарат, најновије генерације модел  „Vision V“ реномираног домаћег произвођача специјалне медицинске опреме “Visaris“, испоручен је током ове недеље. Радови на адаптацији просторије у којој ће бити смештен нови рендген апарат и контролној соби су у току.

Коришћењем у потпуности дигиталне радиографије високе резолуције знатно ће се олакшати дијагностика уз бржи, једноставнији рад и комфорније услове током снимања за пацијенте. Рендген апарат је модуларног типа и омогућује снимање у хоризонталној и вертикалној равни. Такође, функција аутоматског спајања вишеструких снимака у сукцесији, креира једну слику дугих анатомских делова тела (до 150 цм). Уређај је повезан на Националну платформу РИС (радиолошки информациони систем) и синхронизаован са другим платформама.

По завршетку припреме просторија и монтаже, пацијентима у нашој установи биће на располагању  нови дигитални рендген апарат, што ће у многоме повећати капацитет за потребе прецизне дијагностике.