Нови дигитални рендген спреман за употребу

Служба за радиолошку и ултразвучну дијагностику, крајем прошле године је добила дигитални рeндген апарат најновије генерације.  Радови у кабинету за графију и пратећој контролној соби су завршени. Просторије су комплетно адаптиране и инфраструктурно прилагођене за смештај и коришћење нове опреме. После успешних пробних тестирања рендген ће почети са радом наредне недеље.

Подсећамо, коришћењем у потпуности дигиталне радиографије високе резолуције знатно ће се олакшати дијагностика уз бржи, једноставнији рад и комфорније услове током снимања за пацијенте. Рендген апарат је модуларног типа и омогућује снимање у хоризонталној и вертикалној равни. Поседује функцију аутоматског спајања вишеструких снимака у сукцесији, чиме се креира једна слика дугих анатомских делова тела (до 150 цм). Уређај је повезан на Националну платформу РИС (радиолошки информациони систем) и синхронизован са другим платформама.

Поред новог дигиталног рендген апарата који смо добили посредством Републичког фонда за здравствено осигурање и друга савремена радиолошка опрема је стигла у нашу установу. Захваљујући Министарству здравља, шабачким привредницима, Фондацији Б92 и другим донаторима добили смо:  рендген апарат са „Ц луком“, 1 стационарни и 3 мобилна рендгена и 4 ултразвучна апарата, да поменемо само опрему која је стигла у скорије време. Њеним коришћењем, у многоме је повећан капацитет за потребе прецизне дијагностике која је на услузи нашим пацијентима.