Обележена сестринска слава – Света Петка

Ове године, већ 25. пут заредом, медицинске сестре и здравствени техничари Мачванског округа достојно су обележиле 27. октобар – дан када славе своју заштитницу – Преподобну мајку Параскеву – Свету Петку. Домаћини прославе били су Сл. ортопедије са трауматологијом  и Сл. офталмологије из Опште болнице и  Сл. за здравствену здравствену заштиту одраслог становништва из Дома здравља Шабац.

У складу са околностима и уз поштовање свих препоручених противепидемијских мера, обележавање славе Свете Петке, поштујући традицију, започело је ујутро служењем литургије у болничкој капели, а потом настављено свечаним обредом ломљења славског колача у Клубу Опште болнице, у присуству сестара и званица. Славску литургију служили су архијерејски заменик протојереј-ставрофор Мирко Вилотић и надлежни свештеник  – протојереј-ставрофор Драган Петровић.

Част да заједнички организују прославу наредне годину припала је сестрама из Сл.  пријема и операционог блока и Сл. патологије из Опште болнице и  Сл. кућног лечења и здравствене неге из Дома здравља Шабац.