Радни састанак Домова здравља и Опште болнице Шабац

На још једном у низу редовних радних сасатанака Домова здравља Шабац, Коцељева, Владимирци, Богатић и Опште болнице“ Др Лаза К. Лазаревић“, одржаном 23. Јуна 2021. године у просторијама Опште болнице, разматрана је тренутна епидемиолошка ситуација, као и план збрињавања пацијената, како ковид-позитивних тако и нековид пацијената.
Акценат је стављен на што учинковитију расподелу рада, задужења и ефикасност рада Домова здравља и Опште болнице Шабац .
„Флексибилност и прилагођавање свакој новонасталој ситуацији је императив, нарочито када је реч о прерасподелама људских ресурса и опреме. На састанку је договорено да се још више интензивира и унапреди сарадња и комуникација између ових установа, у циљу боље организације и планирања рада и функионисања здравствених установа као јединственог тима.
Фокус је на нековид пацијентима , односно на хроничним и онколошким пацијентима, као и пацијентима са листе чекања, на дијагностици… Такође, додатно ће се интезивирати елективне операције. Заказивање прегледа функционише преко интегрисаног здравственог информационог система ИЗИС“- истакао је директор Опште болнице Шабац, др Слободан Поповић.
Тренутна епидемиолошка ситуација је стабилна, али је и даље део капацитета усмерен на ковид-пацијенте. Раде Ковид-амбуланте, а у Општој болници Шабац пријемно-тријажна амбуланта на инфективном одељењу, док је део стационара резервисан за ковид пацијенте у ткз “ Црвеној зони “ болнице.
Поново апелујемо на грађане да се поштују мере, да буду дисциплиновани И да се у што већем броју вакцинишу. То је начин да, евентуални, четврти талас буде контролисаног интензитета.