Запослени у Општој болници учествовали у акцији добровољног давања крви

Поводом Светског дана добровољних давалаца крви који се обележава 14. јуна, запослени у Општој болници “Др Лаза К. Лазаревић” у Шапцу, показали су своју одговорност и солидарност и донирали крв. У акцији која се сваке среде реализује у шабачком Културном центру, а у организацији Института за трансфузију крви Србије и Градске организације Црвеног крста у Шапцу, учествовали су медицински и немедицински радници болнице предвођени менаџментом на челу са директором установе др Слободаном Поповићем.

– Акцијом добровољног давања крви, настављамо борбу за здравље и животе наших суграђана. Дуже од годину дана, епидемиолошка ситуација због Ковида 19 била је тешка, борили смо се свим постојећим ресурсима и капацитетима. Сада се стање мало стабилизовало и план је да се посветимо нековид пацијентима. Захваљујем се суграђанима што су имали стрпљења и разумевања због тешке ситуације у којој смо се сви нашли. Желим да подсетим да је вакцинација и даље један од приоритета, и да позовем све суграђане да се вакцинишу, јер је то једини начин да победимо – истакао је др Слободан Поповић.

 

Због актуелне епидемиолошке ситуације, залихе крви биле су на минимуму, па оваква акција за циљ има попуњавање неопходних резерви. Како је др Ивана Родић из Института за трансфузију крви Србије истакла, Шабац је прошле године био један од победника у добровољном давању крви. Изрекла је и похвале за сарадњу са шабачком Општом болницом, Културним центром, као и за сарадњу са градом Шапцом.

– Лекари и медицински техничари најбоље знају колико свака јединица крви значи и доприноси спасавању великог броја живота. Имамо велику подршку града Шапца, а захваљујући менаџменту Културног центра, имамо најлепши простор за реализацију акције добровољног давања крви. Уз ово, имамо савршену сарадњу са колегама из Службе трансфузије Опште болнице, као и са нашим традиционалним партнером Црвеним крстом Шабац – рекла је др Ивана Родић.

Потреба за крвним продуктима је увек присутна и зато је важан континуирани ангажман добровољних давалаца. А запослени у Општој болници у Шапцу, у заједничкој хуманој акцији допринели су да се прикупи укупно  61 јединица крви.