Захвалница за пријатеља – уз нас када је најпотребније

Прим. др Драгутин Марковић, епидемиолог у пензији  Завода за јавно здравље Шабац, на данашњем радном састанку примио је заслужено признање за посебан допринос у раду наше установе у борби против Ковид-19 пандемије.

Иако од 2012. године није радно активан, током марта и априла прошле године, др  Марковић  се одазвао и као волонтер несебично понудио своје богато знање и искуство епидемиолога, које је било изузетно важно, поготово на почетку ширења инфекције. У време када је сваки дан био  битан, менаџмент Опште болнице у Шапцу, уз савете др Марковића, успева да у кратком временском року организује и прилагоди објекте и помогне у едукацији особља Опште болнице.

„Савети колеге Марковића олакшали су формирање црвених зона, међузона, зелених зона и санитарних пропуста. Тиме је омогућена безбедност особља и пацијената током пандемије Ковид-19. Овом приликом се захваљујемо доктору Драгутину Марковићу, у име свих запослених Опште болнице Шабац на свему што је учинио за свој град, професију и јавно здравље. Част је звати Вас колегом и пријатељем“ рекао је  др Поповић, директор ОБ Шабац.

Уз апел суграђанима да се не опуштају,  др Марковић је истакао: „Тренутна епидемиолошка ситуација је стабилна, али битка није добијена. И даље се морају поштовати епидемиолошке мере. Апелујемо на грађане да се у што већем броју вакцинишу, како бисмо достигли колективни имунитет и коначно победили актуелну пандемију“.

Прим. др Снежана Ковачевић  – др Слободан Поповић  – прим. др Драгутин Марковић  – др Миломир Максимовић