Савремени начин решавања прелома надлактице

У шабачкој Општој болници „Др Лаза К. Лазаревић“ први пут је изведена операција прелома надлактице методом након које пацијент не мора да носи имобилизацију. Операцију је са шабачким ортопедима извео асистент др Урош Дабетић из Клинике за ортопедску хирургију и трауматологију Универзитетског клиничког центра Србије у Београду, који је и стручни консултант наше установе.

– Са др Урошем Дабетићем урадили смо прелом горњег дела надлактице са закључавајућим плочицама и шпрафовима. Те плочице обезбеђују добру стабилност и рану рехабилитацију, да пацијент не мора да носи било какву имобилизацију. Овим плочицама радили смо и раније и то операцију прелома на разним нивоима доњег екстремитета – рекао је ортопед др Александар Тадић и најавио да ће ова процедура у шабачкој болници бити стандардна за бројне врсте прелома.

Протекли период Службу ортопедије са трауматологијом шабачке болнице обележила је интензивна едукација лекара у увођењу бројних савремених метода лечења. У нашу установу редовно долазе врхунски стручњаци у тој области, а осим др Уроша Дабетића, редовни су доласци и асистента др Бранислава Кривокапића са Института за ортопедију „Бањица“ у Београду“.