У шабачкој болници помоћ и за професионалне спортисте

У Општој болници „Др Лаза К. Лазаревић“ у Шапцу у протеклом периоду оперисано је неколико спортиста шабачких клубова који се такмиче у највишем рангу. Међу њима је и Владимир Мијаиловић, фудбалер ФК „Мачва“ који је у фебруару решио хроничну упалу препонске регије. Њега је у нашој установи оперисао доцент др Андрија Антић са Прве хируршке клинике у Београду, иначе стручни консултант шабачким хирурзима.

– У почетку, након тренинга јављао ми се оштар бол, а убрзо и током тренинга. Најмање пола године играо сам са повредом, а болови су постали неиздрживи. Клуб је тражио решење и контактирао директора др Слободана Поповића. Много ми значи што сам оперисан у Шапцу, а не у Београду. Сада се осећам одлично – истакао је Владимир Мијаиловић и у знак захвалности поклонио директору шабачке болнице књигу „Провинцијски Уругвај“ о клубу у ком игра, аутора Александра Ђенадића.

Владимир Ковачевић оперисао је колено је прошле, а Вукашин Миловановић ове године. Обојица су рукометаши и операције је у шабачкој болници извео асистент др Бранислав Кривокапић, ортопед из Института „Бањица“, такође едукатор лекара у нашој установи. И фудбалер Младен Мићановић у Шапцу је добио неопходну здравствену помоћ.

– Сходно нашим капацитетима,одлучили смо да помогнемо спортистима шабачких клубова који играју у највишем рангу спортских такмичења. У нашу установу долазе бројни едукатори, врхунски стручњаци у својим областима, који наше лекаре обучавају и за неке специфичне процедуре. Једна од ових процедура је урађена Владимиру Мијаиловићу. То је софистициран начин којим се спортистима решавају тегобе у препонској регији, а овакве процедуре раде најеминентнији стручњаци и експерти управо за те регије. А махом се овакве операције изводе по приватним клиникама – рекао је др Слободан Поповић.

Доцент др Андрија Антић
Асистент др Бранислав Кривокапић са Вукашином Миловановићем