У Шапцу заседао Одбор за здравство и породицу Скупштине Републике Србије

Осма седница Одбора за здравство и породицу Скупштине Републике Србије одржана је у Шапцу. Тема седнице била је актуелна епидемиолошка ситуација и информисање о вакцинацији становништва Мачванског округа.

Председавао је др Дарко Лакетић, а поред 12 народних посланика присуствовали су и градоначелник Шапца др Александар Пајић, члан Градског већа задужен за здравство мр Јелена Викић, као и директори здравствених установа са територије Мачванског округа. У име Опште болнице „Др Лаза К. Лазаревић“ на седници је учествовао др Слободан Поповић, директор установе.

На седници су, између осталог, изложени проблеми који муче здравствене установе у Мачванском округу, а дискутовало се о начинима како држава да помогне Шапцу. Скупштински Одбор саслушао је потребе овдашњих здравствених установа како у кадровима, тако и у опреми.

У Шапцу је до сада више од 50 одсто становника примило једну дозу вакцине против Ковида 19, док је 41 одсто у потпуности вакцинисано. Како је истакнуто, намера је да се у наредном периоду стигне до 70 или 80 одсто вакцинисане популације, па се на састанку разматрала заједничка стратегија за наредни период у вези повећања обихвата вакцинисаних грађана.