Интензивна едукација наших лекара

У протекла три дана у Општој болници „Др Лаза К. Лазаревић“, боравила су тројица врхунских специјалиста у својим областима као едукатори и стручни консултанти нашим лекарима.

Ортопеди су имали прилику да унапреде оперативну технику за решавање прелома горње трећине натколенице и кука, као и дегенеративних болести колена.

Овим поводом у нашу установу дошли су асистент др Урош Дабетић из Клинике за ортопедску хирургију и трауматологију Универзитетског клиничког центра Србије у Београду и асистент др Бранислав Кривокапић из Института за ортопедију „Бањица“ у Београду.

Осим овога, у шабачкој болници настављено је са уградњама и заменама пејсмејкера под стручним надзором проф. др Синише Павловића из Пејсмејкер центра Универзитетског клиничког центра Србије.

– Усавршавање наших лекара најсавременијим методама и улагање у опрему, за циљ имају да се шабачка болница позиционира на место које заслужује. Имајући у виду да нашој установи гравитира више од 180.000 пацијената, имамо обавезу да им на секундарном нивоу здравствене заштите омогућимо најбољу негу – нагласио је др Слободан Поповић, директор шабачке болнице.